Kan man selv fjernepletter på tøj?

Svaret er ja, men undersøg først, om tøjet er vaskbart. I vores afdelinger i Allerød, Lyngby & Virum, eller på vores webshop, kan du købe en Classic pletfjerner, som er effektiv overfor en lang række pletter.

Desuden kan du også købe hele serien af Classic flydende sæber, som er specielt produceret til de forskellige typer af tekstilfibre som uld, silke, bomuld & undertøj. Du er altid velkommen til skrive, ringe eller besøge os for at få et godt råd til vedligeholdelse af dit tøj.

Tåler tøjet ikke en vask (det kan du se på tøjets mærkat i form af et kryds over vaskesymbol), så undgå at løbe unødig risiko og bring i stedet for tøjet til dit Texpert-renseri i Allerød, Lyngby eller Virum, eller benyt dig eventuelt af vores service for afhentning og udbringning.

Husk, at pletter hærder, så gamle pletter kan ende med at være umulige at fjerne.

 

Det skal du være opmærksom på

Pletter skal først opløses inden tøjet bliver vasket, så hav tålmodighed.

Hvis der er tale om tøj, der består af mange stoffer og indfarvninger, skal du passe på med at gnide for meget rundt i det. Uld og silke tåler heller ikke, at du gnider på det. Brug i stedet en børste og bank oven på pletten i stedet for at gnide rundt i den.

Hvis du er i tvivl, om stoffet eller farven kan tåle pletbehandlingen, så start med at prøve et lille sted på tøjet, hvor det ikke kan ses. Det kaldes også for en sømprøve.

Det vigtigste at huske på er, at du skal færdiggøre arbejdet, når du først er gået i gang. For rigtig mange pletter bliver stort set umulige at fjerne, når de tørrer ind efter et forsøg på en forfejlet pletrens.

 


 

Du er velkommen til at kontakte et af vores renserier for råd og vejledning - klik her!

Se også vores Pletfjerner - 150 ml tube, Classic - klik her!

Se også Magica rustpletfjerner- klik her!